Sursa Pixabay.com - mama-2077517__340

A deveni sau nu părinte? Decizia de a fi mămică!

Atunci când ești deținătoarea unui blog, ideile nu îți dau pace. Orice citești, vizionezi, asculți îți ridică întrebarea Merită această temă dezvoltată, dezbătută, împărtășită cu cititorii mei?

Iar de cele mai multe ori răspunsul este Da!

Avem dreptul la informație, la documentare, la a afla ceea ce se întâmplă și dincolo de spațiul nostru. Evenimentele, întâmplările ne pot inspira, putem învăța din ele, iar uneori sunt răspunsuri la nevoile noastre.

O inspirație de moment a făcut posibilă și apariția acestei noii categorii: A deveni sau nu părinte? Decizia de a fi mămică!

A fi mamă, în ziua de astăzi, este o adevărată provocare, din toate punctele de vedere.

Aducerea pe lume a unui copil reprezintă o mare responsabilitate, dar și o schimbare radicală a obiceiurilor și a vieții viitorilor părinți. Poate de aceea multe cupluri amână acest moment.

Copilul devine prioritatea, copilul poate suda relația între cei doi parteneri sau îi poate îndepărta. Dar în același timp, copilul este și o binecuvântare ce dă un nou sens vieții, devenind partea cea mai importantă a familiei.

Am fost curioasă să aflu despre această bogăție de sentimente, ce îmi este, momentan, necunoscută. Și am reușit cu ajutorul mămicilor ce au acceptat să împărtășească cu noi această experiență unică.

Pe această cale, doresc să le mulțumesc pentru gestul lor, pentru faptul că mi-au/ne-au oferit și dedicat timpul și poveștile lor, pline de emoție, de iubire!

Vă invit, așadar, să descoperiți rândurile minunate ale unor femei obișnuite, dar care, pentru micuții lor, sunt zâne din basme și super-eroine.

Mă înclin în fața lor, le admir și respect, pentru că, la final, „Mama este începutul începuturilor” (Grigore Vieru), iar „în spatele poveștii noastre se află întotdeauna povestea mamei noastre, deoarece povestea ei este începutul nostru.” (Mitch Albom).     

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.