– Vuoi sposarmi? – Si, lo voglio!* Nunta Perfectă într-o locație de vis: Royal Boutique Hotel

– Vuoi sposarmi? am auzit o șoaptă adusă de vântul ce străbătea plaja mării Ionice.

– Poftim?! mi-am întrebat iubitul cu privirea ațintită în ochii lui de copil sincer.

– Te-am întrebat dacă vrei să-mi fii mireasă sau cum s-o zice la voi în română, a răspuns el contrariat.

– Ești pus pe glume la ora asta? am spus eu râzând, dar inima îmi tremura de emoție.

Era momentul pe care mi-l imaginasem în toate felurile, în toate locurile, cu toate reacțiile, dar realitatea întotdeauna surprinde, mai ales prin simplitatea acestei cereri.

– Cere-mă în română, te rog! 

S-a apropiat mai mult de mine, m-a luat de mână și nu știu de unde, a scos un inel mic, dar diferit față de tot ce însemna pentru mine inel de logodnă.

– Vrei să te căsătorești cu mine? a rostit el, într-o română impecabilă.

46480487_2287632468144420_8115098619960360960_nNu mi-a acordat prea mult timp să răspund la întrebare… micuțul inel, în formă de ceșcuță de cafea, înlăuntrul căruia se adăpostea o pietricică de culoarea acestei băuturi atât de iubită de mine, se și așeză confortabil pe inelarul meu. (…)

– Da, vreau! am răspuns cu glas tremurat.

Organizarea evenimentului

De la cererea în căsătorie și până la apropierea nunții, timpul s-a evaporat pur și simplu, iar noi ne-am amintit că ne căsătorim.

Ok, dar unde: Italia? România? mare? munte? nuntă pe plajă? nuntă în restaurant? convențional sau ieșit din comun?

Întrebările vin una după cealaltă și măcar de ar fi doar asta… avem culturi, religii și tradiții diferite. Așadar, la fel și nivelul așteptărilor din partea invitaților. Plus că nu vrem ca nimeni să se amestece în organizarea evenimentului nostru.

Cu toată politețea, nu facem nuntă pentru rude, pentru prieteni sau pentru sau din alte considerente. Facem nuntă pentru noi, deci nunta aceasta va reflecta total personalitatea și preferințele noastre.

După multe gândiri și răzgândiri, am decis:

Punctul 1: nunta se va face în România.

Punctul 2: Locația:

Am dat startul căutărilor pe internet, plecând de la ideea, ca de această dată să alegem ceva contrar preferințelor noastre. Chiar avem chef de a experimenta altceva în cel mai important moment al nostru… așa suntem noi, detestăm rutina.

După derulări și derulări ale paginilor de internet, am găsit o imagine desprinsă parcă din povești. Am accesat linkul și am ajuns pe pagina salon nunți Brașov a Royal Boutique Hotel din Poiana Brașov.27858907_2025433597719021_5707740541193379162_n

Încântați de acest peisaj, am început să cercetăm pagina pentru a vedea dacă ne poate satisface cerințele.

Cazarea în Poiana Brașov reprezintă deja un punct ce ne atrage deja, fiind exact acel ceva ce ne va scoate din zona de confort.

Panorama este superbă indiferent de anotimp, din orice unghi am privi-o, iar interiorul hotelului este exact cum ni-l imaginam: elegant, confortabil și calitate a serviciilor.

Însă ceea ce ne place cel mai mult:

 • este faptul că Royal Boutique Hotel are inclus transportul invitaților, fie cu autocarul fie cu două microbuze pentru un număr de 40 de persoane;
 • pentru oaspeți putem închiria camere în incinta hotelului, fapt ce ne va ușura foarte mult situația.

Grija noastră nu este doar pentru invitații din România, ci și pentru cei din Italia, care nu cunosc nici țara și nici limba.

Cu transportul și cazarea asigurate, deja putem bifa ca rezolvat acest punct.

Punctul 3: Numărul de invitați:

27336919_2019261068336274_4783967062543502208_nAici este de muncă… de lămurire, în primul rând, pentru a ne convinge familiile că dorim o nuntă cu un număr restrâns, maxim 150 de persoane… cele mai apropiate de inimile noastre.

Salonul de nunți de la hotel este perfect, poate găzdui până la 150 de invitați, vom avea așadar cea mai bună scuză dacă ni se va cere să creștem numărul.

Pentru a păstra tradiția italiană, invitațiile le vom scrie de mână pentru rude, iar pentru ceilalți, le vom grava.

În privința textului, El mă lasă pe mine să-l compun… că tot îmi place mie să scriu și să-mi exprim „talentul” cu orice ocazie!

Punctul 4: Cum să arate locul celebrării uniunii noastre?

36496306

Aici dragul meu viitor soț mă lasă tot pe mine să aleg. Ce-mi doresc eu așa va fi! Dar, la cum îl cunosc, nu va rezista tentației să nu-și pună amprenta și totul va fi luat de la zero.

Oricum, până una alta, am calea deschisă pentru a mă juca cu culorile, cu aranjamentele florale și tot ce mai cuprinde organizarea unei încăperi pentru un astfel de eveniment. Dar, pentru că nu vreau ceva clișeic, dar nici nu am idee ce-mi doresc de fapt, de acest aspect se va ocupa agenția de organizări evenimente.

26655891

O să le solicit doar să-și pună imaginația la lucru și să ne surprindă. Totuși, le voi oferi câteva tips-uri:

 • culori preferate: albastru și roșu;
 • florile albe, dar fără trandafiri sau ceva care să aducă ghinion: sunt o fire superstițioasă;
 • amândoi adorăm marea, dar am ales muntele pentru nuntă: să îmbine aceste două elemente într-un mod armonios, creând senzația că putem fi în două locuri deodată.

Am o vagă bănuială că cele trei indicii de mai sus se vor transforma în 10, 15 sau cine știe câte, dar avem nevoie mai întâi să vedem o „schiță” a ceea ce am solicitat.

Oricum, suntem norocoși că sala poate fi adaptată oricărui stil, având de asemenea și un sistem de sunet complet. Este clar că vom alege un DJ și nu o formație. Melodiile vor trebui să alterneze, când în română, când în italiană. Dorim să se simtă bine toată lumea!

Punctul 5: Meniul;

Meniul, unul dintre părțile cele mai importante ale unei nunți, trebuie să îl alcătuim într-un mod cât mai original, în care intercalarea bucătăriei românești cu cele italiene, trebuie să fie perfectă.

Însă cum Royal Boutique Hotel a gândit un meniu ce poate satisface și cele mai pretențioase gusturi, avem și aici posibilitatea de a satisface și cele mai exigente pretenții.

Bineînțeles că vor predomina preparatele românești pentru că românul se simte cel mai fericit atunci când bucatele abundă pe masă și te fac să-ți plouă în gură. Dar printre acestea, vom opta și pentru preparate mediteraneene, gătite delicios și expuse pe farfurii într-un mod autentic și inedit.

Cât despre băuturi, vreau să le arăt italienilor ce înseamnă vinul și pălinca românească, însă nu voi uita nici de digestive și băuturi fine.

Punctul 6: Alte aspecte;

Cum am menționat de la bun început, vom încerca să facem o nuntă în care să ținem seamă de cutumele celor două popoare. Sunt amândouă de aceeași origine, latină, dar se știe „câte bordeie atâtea obiceiuri”, așadar mai sunt câteva puncte la care trebuie să ne gândim:

 • nași sau părinți spirituali? indiferent ce am decide și ei au nevoie de cazare, iar pentru noi și aceștia, vom avea din partea hotelului 2 camere gratuit;
 • în privința obiectului în care se lasă darul de nuntă, trebuie să decidem dacă vom rămâne la binecunoscuta cutie sau vom merge pe tradiția italiană, în care mireasa poartă asupra ei o gentuță, iar toți cei prezenți depun, la final, banii;
 • sau putem opta pentru o variantă, care, personal, mi se pare mult mai amuzantă: licitația. Mirelui i se va tăia cravata, oricum are destule și nu le poartă :), iar bucățile vor fi vândute la licitație;
 • Am decis amândoi că locul mărturiilor vor fi luate de către migdalele confiate ce vor fi oferite oaspeților – italian style;
 • ziua nunții, în funcție de disponibilitatea perioadei, dorim s-o celebrăm duminica, pentru ca viitoare căsnicie să fie apărată și binecuvântată de către Dumnezeu;
 • în privința rochiei de mireasă… este deja aleasă, dar aduce ghinion dacă aș arăta-o acum… deci, ne vedem la Royal Boutique Hotel pentru Nunta Perfectă la care visez de mică?

22405527_1966439913618390_6380693176915348086_n

Acest articol a fost scris pentru proba a 20-a din Superblog 2018.

Disclaimer: scenariul articolului este fictiv!

* din italiană – Vrei să te căsătorești cu mine? / Da, vreau! – (traducerea titlului)

Surse:

https://www.hotel-royal.ro/ro-ro

https://www.facebook.com/HotelRoyalPoianaBrasov/

https://www.youtube.com/channel/UCB-lTTO2oU6AAGPX9hTkfbg

pixabay.com

21768250_1959523577643357_5480870270707388831_n

Reclame

3 comentarii

 1. Dincolo de frumusetea inelului si de toate detaliile, pentru mine cel important lucru este ca ati ales o locatie superba si pe interiorul interiorului si pe exteriorul exteriorului. Daca as fi facut vreodata nunta adevarata, cu rochie si invitati, mi-ar fi placut sa fie la munte la un astfel de hotel. Pot doar sa-mi imaginez cu ce amintiri si poze frumoase veti ramane.

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.