„Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today/ I want to be a part of it/ New York, New York…”(Franc Sinatra)

Nu toți au curajul să viseze, să experimenteze!

Viața nu trebuie doar trăită, trebuie simțită, gustată, savurată ca pe un deliciu, viața are nevoie să facem amor cu ea, să ne simțim vii, nu captivi în propriile corpuri!

Dar este nevoie de curaj, este nevoie de o atitudine pozitivă, este nevoie să fim noi înșine renunțând la frici, la a ne mai uita în jur… pentru ce mai avem atunci liberul arbitru?

În acest fel gândea Oana, studentă în cel de-al doilea an la Facultatea de Istorie din cadrul Universității din București.

Era tânără și pofticioasă. Dorea să simtă gustul aventurii, al libertății, dorea să trăiască the american dream, să-l atingă, să fie acolo, pe acel uriaș teritoriu, unde se spunea că totul este posibil.

Descoperise că își putea îndeplini visul prin programul Work and Travel USA, program de schimb cultural internațional al Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Prin acest program, studenții la zi din diverse țări de pe glob, puteau să meargă în vacanța de vară în SUA pentru a lucra și a călători.

Cu aceste gânduri, tânăra studentă a început să caute o agenție de recrutare ce reprezenta sponsorii auditați de Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Un scurt search pe Google și obținuse deja răspunsul: agenția Work and Travel, CND MANAGEMENT SOLUTIONSA citit cu atenție portofoliul acestora și a înțeles imediat că această societate este ceea ce căuta.

Experiența de 8 ani în conducerea unei agenții de Work and Travel și deținătoarea unei agenții de turism touroperator, CND TURISM – VACANTE SPECIALE, testimonialele găsite pe site-ul acestora de la sute de studenți și faptul că se ocupau inclusiv de pregătirea pentru plecarea în SUA, au reprezentat motive mai mult decât suficiente în a-i alege.

Conform cerințelor, Oana îndeplinea toate condițiile de eligibilitate astfel încât să poată aplica la programul Work and Travel USA. Era studentă la zi în cadrul unei universități de stat, cunoștea limba engleză la un nivel avansat și mai presus de toate dorea ceva inedit.

Nici banii nu mai reprezentau o problemă pentru că „CND Turism” avea o soluție și pentru acest impediment, Creditul W&T în parteneriat cu BRD.

Suma maximă oferită era de 3000 $, iar rambursarea se putea face ori prin transfer bancar pe perioada verii ori la întoarcerea în România.

Vacanța cu Work and Travel începea să prindă contur.

Avea la dispoziție o lună să pregatească totul: interviu cu agenția, pregătirea dosarului cu documentele solicitate, interviul la Ambasada americană în vederea obținerii vizei… erau într-adevăr multe de rezolvat, dar Oanei i se păreau doar simple formalități.

De când se trezea și până când somnul punea din nou stăpânire pe ea, fredona melodia lui Franc Sinatra – „New York, New York”. I se părea genială, specială, plină de voie bună și speranță:

„Start spreadin’ the news, I’m leavin’ today
I want to be a part of it
New York, New York…”

new-york-3.jpg(…)Când a fost întrebată în ce oraș i-ar plăcea să lucreze în SUA, răspunsul a venit de la sine: NEW YORK! Însăși Oana a rămas surprinsă că entuziasmul ei nici măcar nu a aștepat să se termine lista cu numele tuturor orașelor. Se pare, însă că New York-ul o aștepta… existau posturi disponibile și bine plătite, 11 $/oră, în Greenfield Park.

În două săptămâni totul era aproape rezolvat, o despărțea de America doar lipsa biletului de avion și încă 10 zile până la decolare.

În căutarea celui mai bun preț pentru primul ei zbor, a descoperit că nu există cursă directă de la Bucureși la New York. Așadar a ales călătoria cu escală la Paris. Din Paris, marele A380, cea mai mare aeronavă de pasageri din lume, avea să o poarte, timp de 15/16 ore, spre împlinirea visului ei.

Deja nu mai avea răbdare, însă părinților speriați de această decizie, trebuia să le reamintească în fiecare zi de avantajele Work and Travel încât aceștia să poată vedea oportunitatea și șansa pe care și-o oferea Oana în construirea unui viitor frumos:

  • descoperirea culturii și a tradițiilor americane prin vizitarea orașelor;
  • ocazia de a lega noi prietenii cu tineri din diverse țări prin care își va putea forma o  nouă perspectivă asupra vieții;
  • îmbunătățirea limbii engleze, punct foarte important pentru viitorul ei profesional;
  • câștigarea unei sume importante de bani prin munca ei;
  • obținerea experienței de muncă la nivel internațional etc.

Și ar mai fi fost și altele de care încă nu era conștientă, dar era sigură că le va afla la momentul potrivit…

(…)Ceea ce o interesa pe ea, în mod deosebit, înainte de plecare, era New York, simbol al visului american și cel mai mare oraș al SUA încă din 1790.

Împărțit în cinci zone: The Bronx, Brooklyn, Manhattan, Queens și Staten Island, unul dintre cele mai importante orașe ale lumii, influența sa asupra modei, artei, educației, cinematografiei, divertismentului și a mass-media având un cuvânt important de spus.

Deja se imagina plimbându-se pe Broadway, bulevardul rebel ce făcea notă discordantă cu celelalte bulevarde drepte. Din Broadway dorea să ajungă pe 5th Avenue și de acolo spre Times Square.

– Doamne, vreau să văd atât de multe! exclama Oana în fiecare seară.

new-yorkRockefeller Center, Empire State Building, Central Park, Ellis Island pentru că nu avea cum să rateze Statuia Libertății…

Numai ideea de a rătăci pe acele bulevarde, de a fi în mijlocul spectacolului străzilor new-yorkeze, de a vedea noaptea târziu, bannerele uriașe, îi făceau inima să bată cu putere și să-i alunge somnul ultimelor nopți de acasă…

(…)Ziua cea mare venise!

În aeroport părinții erau lângă ea, cu lacrimi în ochi și foarte emoționați. Oana însă nu. Era nerăbdătoare să treacă mai repede de vamă și să ajungă în avion.

Frica de necunoscut nu exista în sufletul ei. Dorința de a zbura cât  mai sus, cât mai departe era mult prea mare.

Dorea doar să ajungă mai repede acolo unde o chema inima, acolo, unde, mulțumită agenției CND TURISM – VACANȚE SPECIALE și a “Work and Travel Vacante Speciale”urma să trăiască aventura vieții ei pe care știa că nu o va uita toată viața.

Articol scris pentru proba 17 din competiția Superblog 2018.

Surse:

http://www.VacanteSpeciale.ro/workandtravel

http://www.CaravanaDestinatiilorTuristice.ro/

https://www.facebook.com/VacanteSpeciale/

CND-turism-250x250

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.