Doi șefi cu imaginație, o pereche de jeans pentru 7 zile și o soluție salvatoare

Doi șefi cu idei ieșite din comun

Mijloc de septembrie cu soare ce încă avea putere de a încălzi diminețile și nopțile unei veri ce dorea să mai rămînă alături de noi.

Zi de duminică însorită și odihnitoare. Zăboveam în pat de câteva ore pentru că tare drag îmi este lenevitul și somnul neîntrerupt de alarma enervantă a telefonului.

Mă gândeam ce ocupație mi-aș putea găsi în timp ce priveam lumina ce îmi surâdea în geam. Nimic important nu îmi venea în minte, eventual să fi mănâncat ceva, însă nici acesta nu era un motiv întemeiat a mă determina să mă despart de locul în care mă simțeam atât de bine.

Mă întindeam ca o pisicuță ce se bucura de a nu face nimic când sunetul de whats app tulbură acel moment de relaxare.

– Off Doamne! exclamai îmbufnată, șefii nu mă lasă să mă bucur nici măcar de a șaptea zi din săptămână. Până și Dumnezeu s-a odihnit în ziua aceasta…

Întind mâna spre telefonul de serviciu pentru a vedea ce mai vor acum. Deja știu că trimiterea mesajelor în weekend înseamnă avioane sau bagaje pierdute, întâlniri ratate, rătăciri de chei de la birou sau vreun alt lucru care li s-ar putea întâmpla doar lor. Au un talent deosebit în a crea situații inedite…

Textul afișat în mesaj, cu amalgamul de cuvinte româno-italiene avu darul de a mă șoca la propriu. Chiar reușiseră cei doi să se autodepășească total.

” Ciao! Eu cu A. ne-am gândit la ceva. Perche (din it. – de ce) este multă monotonie în birou în privința stilului vestimentar, iar noi ne-am plictisit să vă vedem cu haine fără personalitate, ne-am gândit să vă provocăm în acest sens.

Toate, fără excepție, aveți la dispoziție o săptămână pentru a vă alcătui o garderobă unde piesa ce trebuie s-o puneti in valoare, o va reprezenta blugul de damă, dar ATENȚIE! – o singură și unică pereche ce va trebui s-o purtați timp de 7 zile.

– Este clar, au înnebunit!!! am exclamat, râzând.

Știam că cei doi au printre alte pasiuni și preocupări despre afaceri, un gust estetic deosebit plăcându-le să fie înconjurați nu numai de o frumusețe fizică, dar și îmbrăcată cu gust…dar totuși, de aici și până la a inventa o astfel de competiție…

Îmi opresc firul gândurilor pentru a citi mai departe:

Inițial ne-am gândit să vă propunem ca piesă de rezistență – fusta, dar mai apoi, pentru că știm că unele dintre voi sunt mai friguroase, am zis „hai lasă, ne limităm la pantaloni”.

– Vaiii, câtă grijă pentru noi, pufnii eu din nou. Ei se cred la Masterchef de vorbesc de piesa ce trebuia scoasă în evidență?? Oare ce film, ce reality show au văzut de s-au putut gândi la așa ceva???

Mesajul nu se oprea însă aici. Se vedea că a fost gândit până la ultimele detalii:

Și pentru a fi o gara (din it. – competiție, întrecere) adevărată, ca premiu oferim decontarea eventualelor articole cumpărate. Vă solicităm să păstrați bonulețele pentru a fi posibil acest lucru. DAR, vă rugăm, deasemenea, să nu exagerați cu investiția, vezi Lelia!!! Ne dorim să vedem gustul vostru la îmbinarea hainelor pe care le aveți poate deja, nu rapiditatea cu care cheltuiți banii.

– Dacă nu menționau numele meu în privința faptului că ador să îmi cumpăr lucruri aka pentru ei – a cheltui banii, nu se simțeau bine – vociferam ridicându-mă nervoasă din pat!

Vă urăm Succes și așteptăm săptămâna modei în ufficio (din it. – birou). Pentru orice nelămuriri, întrebări sau sugestii, vă stăm la dispozitie.

O duminică plăcută! Semnat: T. și A.”

Marea Căutare în găsirea stilului perfect

Îmi aprind țigara gândindu-mă ce feedback le-aș putea oferi. Singurul lucru ce îmi venea în minte să le scriu era „SUNTETI NEBUNI!!!”

Totuși din alt punct de vedere reieșea și o parte nu numai amuzantă, dar și plăcută: Marea Căutare…

Prima opțiune, desigur, Dulapul personal ce mereu devine din ce în ce mai neîncăpător, dar eu plângându-mă mereu că nu am ce îmbrăca sau încălța.

– Tipic, nu fetelor? :))

După care, cea de-a doua opțiune ce mi se părea cea mai atrăgatoare, era SHOPPING-ul. Și cum nu era menționat un buget în care aș fi fost nevoită să mă încadrez ci doar rugămintea la chibzuință financiară, eu fiind vizată în primul rând, puteam totuși să-mi permit a-mi lua ceva Nou, dar ca ultimă soluție!

Deschid larg dulapul și încep să caut o pereche de jeansi ce s-ar fi potrivit în orice situație. Și așa a început enervarea binecunoscută ce apare atunci când nu mai reușesc să intru in hainele preferate sau le descopăr diferite defecte.

Probează, trage, hai, strânge, forțează fermoarul, gimnastică în fața oglinzii…nimic. După o oră de probat toate perechile de blugi din dulap, am ajuns la concluzia că am nevoie de ceva nou, Urgent! Într-o săptămână trebuia să am deja produsul ales și timp de a organiza stilul fiecărei zile în parte.

Pentru moment, consideram că celelalte elemente vestimentare puteau fi asortate și îndeajuns pentru perioada impusă. La fel și în privința încălțămintei – aveam doar la dispozitie peste 4o de perechi de sandale, saboți, pantofi, cizme, adidas – ce mi-ar fi îndeplinit din plin cerințele.

– Deci Lelia, fără încălțăminte! – mi-am ordonat pe un ton imperativ.

Totuși mai aveam încă o problemă: cum să merg să fac shopping dacă eu lucram până târziu, iar mersul în magazin era imposibil pentru că la acea oră toate ar fi fost închise.

Mai aprind nervoasă o țigară si Bum, ideea perfectă, genială chiar: caut pe internet.

Eram deja obișnuită să-mi cumpăr haine online, lipsa timpului te determină să te reinventezi de fiecare dată și să găsești o rezolvare.

Încep navigarea repetându-mi asiduu în gând: blugi de damă.

Primele site-uri accesate au venit la pachet cu primele dezamăgiri, nimic care să-mi fi plăcut, prețul momentan nefiind luat în calcul. Tot navigând, îmi apare sloganul „ cele mai potrivite răspunsuri atunci când vine vorba de stilul tău – #WeAreTheAnswear” – Answear.ro.

Atunci mi-am amintit că da, cunoșteam bine acest site fiind renumit nu doar prin brand-urile pe care le avea, ca de exemplu Levi’s, Lee, Wrangler, Pepe Jeans, Marco O’Polo, Diesel, Lacoste, Tommy Hilfiger etc., ci și pentru că îți oferea posibilitatea să probezi produsele acasă, fără a mai sta la coadă la cabinele de probă, dar puteai de asemenea, să și returnezi produsul în cazul în care nu ți se potrivea.

Cumpărasem în trecut o frumoasă „little black dres”, deci calitatea 100% a produselor și precizia în venirea comenzilor, îmi era deja confirmată.

L-am ales atunci, fără să mă mai gândesc la altă variantă.

Garderoba pentru săptâmâna modei din…Birou 

LUNI: știam că va fi o zi în care aveam programate întâlniri cu diverși clienți și furnizori, așadar cel mai potrivit ar fi fost o ținută office. Nu am rezistat tentației și am mai adăugat ținutei încă o pereche de încălțăminte damă, niște simpatice botinuțe roșii, ce în acord cu eșarfa erau o pată de culoare pe alb-negru afișat:

medicine jeansi essential

MARȚI: zi statică – fără deplasări. Am ales așadar aceeași pereche de blugi în completarea cărora veneau urmatoarele piese. Aleg întotdeauna tocurile înalte atunci când știu că nu am de mers pe jos pe distanțe foarte mari:

medicine jeansi essential

MIERCURI: o zi în care trebuia să mă deplasez în diverse locatii, atunci tocuri medii:

JOI: declarată zi casual, deci puteam purta ceva lejer:

VINERI: apropierea weekend-ului, liberă alegere 🙂

SÂMBĂTĂ: noapte de club, dans și distracție:

Și în final DUMINICĂ: ieșit la plimbare în jurul amiezii:

Ce părere aveți despre  outfit-urile mele? Câștigătoare sau nu?

 

Acest articol a fost scris pentru Super-Blog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Surse:

Surse foto:

 

Sponsor:

answear-romania

Reclame

4 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.