„Dincolo de teamă se află toate răspunsurile” -Povestea Blogului meu

Geneza

Început de august 2018 – soare, dor de mare, de nopți în care pașii să ni se piardă pe caldarâmul încă înfierbântat, apropierea vacanței dar și încolțirea unei idei ce nu vroia să-mi mai dea pace…

Un compliment legat de modul meu de a scrie primit prin 2014, o discuție și un îndemn primit de la o prietenă în mai 2018, încurajările mamei, dorința și plăcerea de a scrie și nu în ultimul rând nemulțumirea față de locul de muncă actual, m-au motivat și mi-au oferit curaj de a evada în blogosferă.

4-6 august 2018, după un lung travaliu se deschideau ochisorii ”copilașului meu”, blogul laportileatlantidei.wordpress.com.

Neavând o idee clară legată de acest mediu, am petrecut o noapte întreagă în căutarea de informații, despre cum poți face un blog, ce platformă ar fi cea mai indicată, ce semnifică o înregistrare de domeniu etc.

Cu ochii împăienjeniți de somn am luat hotărârea de a deschide blogul pe platforma WordPress, o platforma ce se caracterizează prin simplitate, o paletă largă de teme gratuite sau contra cost, numeroase tipuri de plugin ce îți oferă și posibilitatea de a-l transforma în orice tip de site web, dar și destul de accesibilă începătorilor, așa cum eram și eu.

Am deschis platforma și am început a urma pașii indicați.

425047_334110890007829_351915537_nÎnregistrarea domeniului – done; next – alegerea titlului – piece of cake: îl aveam demult în minte iar când l-am găsit și disponibil a însemnat încă un check pe lista mea; logo – a venit de la sine în momentul creației și este cel care îmi oferă, și acum, un sentiment de mândrie – Dincolo de teamă se află toate răspunsurile”. Nu știu dacă l-am auzit vreodată, pe undeva, am căutat chiar și pe Google să fiu convinsă că nu plagiez pe nimeni, dar nu am găsit nimic identic, fapt ce m-a convins că subconștientul meu mi l-a oferit ca o concluzie a experiențelor mele de până acum.

Pentru înregistrarea domenii web am lăsat inspirația a-și urma calea, servindu-mă doar de designul disponibil al platformei alese. M-am gândit că pentru început trebuie să fie îndeajuns opțiunile puse la dispoziție de pe WordPress.

Despre ce aveam să scriu pe Blog?

Good question!!!

Nu mi-a plăcut niciodată să mi se impună ceva, să nu am posibilitatea de a alege sau de a mă simți îngrădită în vreun fel. Dorința de libertate și de liber arbitru s-a manifestat și în momentul alegerii titlului pentru blog. Mi-am dorit ceva anume, ceva care să-mi ofere șansa abordării diverselor tipuri de subiecte și în acest fel a apărut denumirea La Portile Atlantidei. 

După crearea blogului, pe internet am găsit numeroase sfaturi despre cum să ai un blog de succes. Unul dintre cele mai importante era acela de alegere a nișei. Am început să caut curioasă dacă vreuna dintre nișele de top ar fi compatibile cu mine. Examinându-le cu atenție nu am rezonat cu niciuna dintre ele, așadar muza inspirației va fi cea care mă va purta în aceast voiaj.

Acum, după aproape 4 luni de la apariție, mărturisesc că nu am niciun regret pentru alegerea făcută. Pe blogul meu se pot regăsi articole din arii diferite.

Cum îmi aleg subiectele?

Inițial, la vreo săptămână de la deschiderea blogului, îmi scrisesem pe o foaie principalele subiecte pe care mi-ar fi plăcut să le aprofundez și să le împărtășesc în mediul online, dar cum niciodată „planul de acasă nu se potrivește cu cel din târg”, am respectat acea listă doar în procent de 0,05%, aproape deloc de fapt, dar nu a fost o decizie greșită, la final. :).

Spread the word Baby, spread the word

De la această premisă am plecat atunci când am început să-mi prezint blogul pe diverse rețele de socializare: Facebook, Instagram, Google +, LinkedIn etc. pentru a vedea ce tip de feedback voi primi.  Chiar dacă acum ocup un loc printre domeniile web, am fost și sunt interesată și de opinia celorlalți, fiind un indicator important al calității muncii mele.

Rezultatele promovării blogului, chiar dacă momentan în mod gratuit, făcută doar de mine și uneori de către voi, cei care mă citiți, este un prilej de bucurie în fiecare zi. Un blog care doar ce a învățat primii pași a avut zile în care a ajuns la 161 de vizualizări pe o temă anume și acest lucru a fost posibil datorită vouă, cititorilor mei, cărora vreau să vă mulțumesc pe această cale.

Looking to the future

După cum am afirmat într-unul dintre articole, mi-ar plăcea și-mi doresc să ajung să trăiesc din scris, pentru acest lucru am nevoie însă de o strategie.

La început mi-am oferit un termen de 6 luni pentru a vedea impactul pe care l-aș avea în blogosferă, dar odată cu trecerea timpului, realizez că vreau ca lucrurile să se petreacă mai repede. Așadar, am reînceput căutarea pentru trecerea la un nou nivel.

Atâtea pagini citite atâtea îndemnuri găsite…dar ceea ce mi-a atras atenția în mod deosebit este site-ul Domaz.ro, unde am văzut că am posibilitatea de a-mi cumpăra un domeniu.ro.

Explicațiile oferite de către site-ul Domaz.ro, mi-au oferit șansa de a înțelege că începând din 2018 un domeniu web.ro nu mai poate fi înscris pe viață și că din martie 2018 este nevoie să faci o prelungirea a domeniului pe o periodă între 1 și 10 ani. Indiferent de perioada aleasă vom avea parte și de mentenanță anuală. Analizând și lista de plecare a prețurilor, deoarece aceasta este variabilă în funcție de cerințele fiecăruia, este mai rentabil să faci prelungirea direct pe 10 ani.

Deja știu că aceasta va fi opțiunea pe care o voi alege fiind și mai economică, dar și mai comodă. Nu mai îmi rămâne decât a mă decide să trec blogul într-o nouă etapă…intuiția îmi spune să mă pregătesc deoarece nu mai este chiar așa mult până atunci. 😉

Acest articol a fost scris pentru Super – Blog 2018, ediția aniversară de 10 ani.

Surse foto:

https://www.facebook.com/domaz.ro/photos/a.334204376665147/334110890007829/?type=3&theater

Sponsor:

37184164_1795036407248596_7586992305987387392_n.png

Reclame

3 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.