Îndemn la introspectie: Trecut, prezent și viitor – ce poveste v-ar spune Fantomele voastre?

Poate ca acest subiect ar fi meritat sa fie abordat in momentul Sărbătorilor de iarna, însă nu ma pot împotrivi imboldului de a scrie atunci când acel ceva din adâncul inimii imi soptesteste obsesiv „hai scrie, scrie odată…”

Nu am ales încă un titlu pentru acest articol pentru ca încă nu am idee cum l-as putea intitula, însă cred ca pana la final se va alege singur :).

Și iată-ma din nou la ceasurile 4:00 ale unei dimineți de Octombrie, cu telefonul in mana decisă sa dau curs acestui îndemn…

Ceea ce mi-a declanșat nevoia de a scrie a fost un film contemporan, banal la prima vedere, dar care are la baza minunata nuvela a lui Dickens – „A Christmas Carol”.

Am văzut nenumărate filme și desene animate pornite de la aceasta poveste, dar nu mi-au atins niciodată acea coarda din adâncul sufletului. Pătrundeam in fantezie, dar la 5 minute dupa final uitam deja ceea ce am văzut.

De data aceasta „tiparul” nu s-a mai repetat…nu pot explica ce anume a făcut sa fie altfel, sa simt nevoia sa ma gândesc eu însămi la cum as reacționa intr-o astfel de situație și de asemenea sa ma întreb dacă nu ar fi oare bine sa mi se întâmple pentru a fi mai conștientă de actele, alegerile și comportamentul meu fata de ceilalți.

Privită in adânc, Creația lui Dickens nu este doar o fantezie pentru copiii, reflecta o realitate care in zilele noastre se întâlnește din ce in ce mai des, din păcate!

Uneori cred ca ar trebui sa ne întoarcem la poveștile cu talc ale copilăriei, sa le citim și sa le recitim și vom rămâne surprinși cât de actuale pot fi și câte răspunsuri am putea gasi.

Dar revenind la subiectul nostru, fumam și ma gândeam oare dacă cele 3 fantome ale trecutului, prezentului și viitorului mi-ar oferi oportunitatea (căci despre asta este vorba, despre șansa, despre oportunitate), sa imi arate unde am greșit, ce am greșit, as avea oare curajul de a îndrepta lucrurile?! Cum as proceda? La ce ar trebui sa renunț și la ce ar trebui sa ma întorc, cât și cum ar trebui sa ma schimb pentru ca viitorul sa nu fie sumbru așa cum mi l-ar înfățișa fantoma viitorului?!

Vedeți, am plecat din start cu prezumția de vinovatie și cu concluzia ca totul va fi mai mult decât negru!!! Ceea ce înseamnă ca undeva, ascuns bine intr-un înveliș al subconștientului, simt regretul anumitor acțiuni, dar poate fi un bun început…

Totusi unii cercetători afirma ca viitorul nu este scris așa cum se crede ci ca noi il construim prin acțiunile noastre zilnice. Îl determinam sa fie bun sau rău in funcție de comportamentul nostru!

Afirmația aceasta distruge credința ca așa ți-a fost scris, nu aveai cum evita asta!!! Și ajung sa cred și eu, dar am ales o cale de mijloc ce nu contravine credințelor mele dar nici ale cercetătorilor: aceea ca intr-adevăr îți poate fi predestinata o anumită viața, dar lucrul acesta nu este bătut in cuie deoarece noi, oamenii, avem liberul arbitru și având „bagheta” magica a alegerii între bine și rău putem lucra fie împotriva fie in favoarea noastră…

Va provoc asadar la introspecție, mai avem mult timp încă pana la Crăciun, dar cine poate STI câte vieți putem influența, ajuta, mângâia…

Ce film v-ar prezenta cele 3 Fantome ale voastre?

Și uite așa și titlul și-a făcut apariția, bănuiam eu ca se va alege singur ;)!

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.