Lista Arhanghelilor „vindecatori” – Arhanghelul Mihail

Buna seara dragii mei,

Am lipsit putin deoarece incerc sa ma „acomodez” cat mai mult cu ideea de blog , ce si cum pot face pentru a va oferi o experienta placuta in mica mea „lume”.

Dupa cum am promis, revin cu incantare asupra subiectului legat de Arhangheli, si azi il vom „cunoaste” mai indeaproape pe:

2. Arhanghelul Mihail

Numele Mihail se regaseste in foarte multe limbi, precum  (ebraică מִיכָאֵל; greacă Μιχαήλ; latină Michael sau Míchaël; arabă ميخائيل, Mīkhā’īl), el fiind arhanghel conform invataturilor crestine, iudaice si islamice.

Potrivit scrierilor vechi, in limba ebraica, semnificatia acestui nume (mi – care, ke – ca, El – divinitate), se pare ca este talmacita, mai mult ca o intrebare retorica la intrebarea „Cine este ca Dumnezeu?” (care solicita un raspuns negativ, de fapt), pentru a indica faptul că nimeni nu este ca Dumnezeu sau „Cum să-L iubim pe Dumnezeu”.

 Arhanghelul Mihail, mai este cunoscut, de asemenea, si sub numele de Sfantul Mighail, Mikael, Miguel,Mika’il, Mikha’el Beshter sau Sabbathiel, fiind  privit ca un intelept trimis de catre Divinitate si considerat cel mai important dintre toti Arhanghelii.

Primul inger creat de catre Divinitate, care impreuna cu Gabriel, Uriel si Rafael, formeaza ceata celor mai importanti arhangheli ai Domnului, Mihail fiind liderul Arhanghelilor si a ingerilor cunoscuti sub numele de „virtuti” sau „stapanii”. Atributele sale sunt: raspunzator cu protectia, curajul, forta, integritatea si adevarul.

Mentiuni despre Arhanghelul Mihail

Despre acest Arhanghel, gasim mentiuni, in primul rand in Biblie dar si in alte texte sacre crestine, mozaice sau musulmane.

Fapta cea mai cunoscuta a acestui arhanghel, a fost victoria lui impotriva lui Lucifer, ingerul decazut. Povestea este redata in Noul Testament, în Cartea Apocalipsei , unde”balaurul” sau „dragonul”, impreuna cu oastea ingerilor corupti, a fost invinsa de catre Mihail, raul fiind aruncat sub pamant.

Conform cartii lui „Daniel 10:13”, Arhanghelul Mihail este prezentat ca un „general” sau un arhonte, el fiind ingerul poporului lui Israel.

In „Apocalipsa lui Enoh”, apar 4 ingeri deosebiti: Mihail, Rafael, Gavriil şi Uriel, descrisi fiecare cu functia pe care o aveau, iar despre Mihail se afirma:„Primul este Mihail, îngerul cel milostiv şi îndelung răbdător…”

In Cartea lui Daniel, se aminteste despre acesta ca fiind „prinț mare, care se ridică pentru copiii poporului tău”.

Primele sanctuare crestine dedicate lui Mihail, sunt cele din secolul al IV-lea. Se crede ca in acea perioada, a fost perceput precum un inger vindecator, protector si conducator al armatelor Domnului impotriva fortelor malefice.

A fost, de asemenea, ridicat la rangul de Patron al Sfantului Imperiu Roman si al Germaniei, dupa trecerea la crestinim a acestor popoare.

Pentru istoria crestinitatii este un Inger foarte cunoscut pentru atributele sale: viteazul erou al Domnului, dezrobitor, conducator, ocrotitor al Justitiei si al Adevarului, al Blandetii, al Evlaviei si credintei in Domnul Dumnezeu si al Luminii, solicitandu-i-se des ajutorul.

Cum arata Arhanghelul Mihail?

De cele mai multe ori este reprezentat ca avand o statura impozanta, fiind considerat unul dintre cei mai inalti arhangheli, inconjurat de o aura cu nuante de albastru violet, cu o frumoasa pereche de aripi, puternice si mari si intotdeauna insotit de o Sabie, denumita si Sabia Dreptatii.

Fiind un mare razboinic printre ingeri si arhangheli, Sabia sa de lumina si de foc, degaja stralucirea Luminii Domnului. Aceasta Sabie mai poarta denumirea si de „Sabia adevarului”, iar cu ajutorul ei da la o parte obstacolele fricii, taie stringile energetice ale trecutului, care ne tin legati de suparare si de dezamagire, eliberandu-ne.Tot cu aceasta Sabie inflacarata, Mihail poate elibera oamenii de entitati negative si de diavol.

In rolul de protector al sfintei biserici, este reprezentat cu sulita si scut.

Ii putem solicita ajutorul Arhanghelului Mihail, in urmatoarele situatii:

  • deoarece este cunoscut ca un eliberator, ii putem cere sa ne elibereze de energii toxice sau malefice si de sentimentul de teama, sa ne purifice astfel incat sa nu ajungem sa dezvoltam probleme fizice si psihice, insa ca sa reuseasca sa ne ajute, noi, trebuie sa ne dorim cu adevarat acest lucru, sa solicitam inlauntrul nostru ca dorim sa fim curatati
  • tot lui ii putem cere sa ne „intoarca” la credinta reala si ferma in Domnul, atunci cand simtim ca am ratacit drumul corect, el fiind o calauza de nadejde
  • Mihail este patronul sufletelor noastre, incat el poate influenta decizia Divinitatii, de a scapa sufletele de la infern, punand in balanta faptele bune si faptele rele ale sufletului ce tocmai s-a inaltat la Ceruri
  • este de asemenea, ghidul celor ce se simt neputinciosi in a-si implini misiunea din punct de vedere profesional sau personal, incercand sa-i motiveze si stimuleze sa creada in ei insisi, sa treaca la actiune, sa le ofere putere, sa le ridice stima si sa ii determine sa isi cunoasca valoarea de sine
  • protectorul calatoriilor sau al noilor locuri de munca (cand este nevoie de indrazneala pentru a schimba o cariera sau inceperea propriei afaceri ori in descoperirea misiunii divine)
  • guvernator al iubirii si obladuirii, putand fi chemat atunci cand incep sa lipseasca bucuria, iubirea si energia
  • ne poate veni in ajutor si atunci cand avem o dependenta si dorim sa scapam de ea, cand avem vise urate sau cand este vorba de o suferinta in stadiu final
  • de asemenea, il putem invoca inclusiv cand avem o problema tehnica, electrica sau mecanica la aparatura, masini si chiar calculatoare, el avand capacitatea de ale repara

In incheiere,

asadar marele arhanghel Mihail ne poate fi alaturi in tot felul de situatii, dandu-ne putere si poate conlucra impreuna cu ceilalti arhangheli pentru starea noastra de bine, atat la nivel fizic cat si psihic.

Va urma…

Copyright © 2018 Lelia Madalina Iancu

Toate drepturile rezervate https://laportileatlantidei.wordpress.com si  https://www.facebook.com/Domerys0411-871759763013499

Toate drepturile de reproducere, integral sau partial, prin orice mijloace, inclusiv stocarea neautorizata in sisteme de cautare sunt rezervate. Reproducerea se poate face doar cu acordul scris al autorului, cu exceptia unor scurte pasaje care pot constitui obiectul recenziilor si prezentarilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.