Sa cunoastem mai bine Arhanghelii si cum ne pot veni in ajutor (partea I)

Inca de mici am fost invatati sa ne rugam nu numai Tatalui Ceresc, Fiului si Fecioarei Maria, dar si altor ingeri si arhangheli ce pot mijloci rugaciunile noastre sau ne pot veni in ajutor.

Astazi vom discuta despre Arhangheli: cine sunt ei, cum ne pot proteja, semnificatia numelui pe care il poarta, culoare specifica, arhanghelii si zodiile.

Asadar, conform Dictionarului explicativ al limbii romane, Arhanghelul  este Căpetenie a îngerilor (cu rol de mare vestitor al tainelor lui Dumnezeu).

Ei formeaza una dintre cele 9 cete de ingeri. Dintre toate aceste cete ingeresti, arhanghelii si ingerii pazitori sunt principalii implicati in activitatea de ocrotire a oamenilor.

Ca si infatisare, Arhanghelii sunt foarte mari, au voce puternica si staturi impozante, dar in pofida aspectului, sunt extrem de iubitori si lipsiti de egoism. Fiind fiinte ceresti neintrupate, ei nu au gen. Insa, trasaturile lor le pot da energii si infatisari diferite, barbatesti si femeiesti.

Acestia au puterea de a fi in mai multe locuri in acelasi timp, asadar in momentele in care ne gandim ca poate nu pot fi prezenti langa noi atunci cand viata ne incearca, este total gresit. Ei ne aud si vor veni in ajutorul nostru. Trebuie doar sa-i chemam si sa le cerem explicit cum sa ne ajute. De asemenea, un  lucru foarte important de retinut este acela ca arhanghelii nu interfereaza cu karmele noastre.

Daca ne uitam cu atentie, putem observa ca numele arhanghelilor se termina intotdeauna cu particula “EL” sau “IL”, ceea ce inseamna “al lui Dumnezeu” ori “de la Dumnezeu” (in limba ebraica), iar prima parte a numelui arhanghelului are intelesul “specializarii” sale. Singurele exceptii sunt arhanghelii Metatron (ce a fost profetul Enoh) si Sandalfon (ce a fost profetul Ilie), care datorita vietilor lor exemplare au fost inaltati la acest rang, in momentul mortii lor.

In privinta numarului de arhangheli, exista mai multe variante. Initial, au existat 3 liste in care apareau mentionati 7 arhangheli, dar in vechile texte evreiesti regasim numarul 7 extins la 15.

In aceste liste, arhanghelii sunt amintiti cu nume diferite, insa eu am ales sa-i enumar pe cei mai reprezentativi cu numele comune ale acestora. (…)

Va urma …

Copyright © 2018 Lelia Madalina Iancu

Toate drepturile rezervate https://laportileatlantidei.wordpress.com si  https://www.facebook.com/Domerys0411-871759763013499

Toate drepturile de reproducere, integral sau partial, prin orice mijloace, inclusiv stocarea neautorizata in sisteme de cautare sunt rezervate. Reproducerea se poate face doar cu acordul scris al autorului, cu exceptia unor scurte pasaje care pot constitui obiectul recenziilor si prezentarilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.