ATLANTIDA SAU „CETATEA UTOPICA” A LUI PLATON

Fascinanta Atlantida ce a determinat nasterea a sute de teorii, mitul ce s-a impletit cu realitatea societatii umane din dorinta de a descoperi secretele ancestrale ale omenirii.

Curiozitatea, pasiunea, dorinta istoricilor, oamenilor de stiinta, a vindecatorilor si nu in ultimul rand a cautatorilor de comori, au dat nastere stiintei atlantologiei.

 Dar eu am ajuns sa citesc despre aceasta, nu numai din pura curiozitate a unui absolvent de istorie, dar mai mult de a gasi veridicitatea despre cristalele vindecatoare ale acestei civiliatii.

Recunosc ca am fost putin dezamagita in momentul in care am citit despre teoria „cetatii utopice” in ‘Interpretare la Timaios și Critias’, în Platon, Opere, vol. VII, ediție îngrijită de Petru Creția (București: Editura Științifică, 1993), 107-119  in care se afirma ca „intentia lui Platon de a intrupa cetatea ideala este extrem de evidenta, dar cum nu dispunea de o paradigma istorica atestata, a recurs la o expunere de tip mistic”. Iar in sprijinul acestei interpretari vine chiar faptul real ca nu s-au mai descoperit alte surse primare antice despre Atlantida, in afara de cele doua dialoguri ale lui Platon, ceea ce inseamna ca fiecare mentionare are la baza doar aceste texte.

Dar cum firea visatorului nu se multumeste cu o teorie ce inchide direct si abrupt aceasta frumoasa legenda, prefer cercetarile care presupun ca societatea atlanta ar fi putut fi localizata fie in Atlanticul de sud, fie in Antarctica, sau in Creta, in Thera, pe locul frumoasei insule Santorini, fie in legendara insula a Avalonului, fie in Irlanda, Cuba sau chiar si in Romania. Iar in sprijinul acestor ipoteze au fost aduse numeroase argumente, fie de natura istorica, fie de natura geologica.

In limba greaca, Atlantida inseamna „insula lui Atlas”, care, dupa cum povesteste  Critias, zeii in vechime si-au impartit intre ei intregul pamant, Atlantida fiindu-i oferita lui Poseidon, zeul marii. Poseidon indragostindu-se de fiica conducatorului de atunci, de muritoarea Clito, are impreuna cu aceasta 10 copii. Primul nascut a primit numele de Atlas, regiunea luandu-si numele de la acesta, el fiind si primul rege al ei.

Cristalele Atlantidei

Despre cunostintele atlantilor se afirma ca erau extrem de avansate. Se presupune ca ei foloseau nistre cristale uriase cu ajutorul carora puteau inclusiv schimba materia si interveni de asemenea, in plan material. Puteau „stapani” natura, puteau comunica cu civilizatii de pe alte planete si toate acestea doar datorita acestor cristale.

Exista ipoteze care afirma ca atlantii aveau un numar de 20 de cristale, de forme si culori diferite, fiecare avand un scop precis, nefiind de pe planeta noastra, erau aduse de pe 4 planete diferite. La baza, cristalele erau naturale, dar atlantii le prelucrau inainte de a le folosi.

Se crede ca erau prinse de niste placi metalice uriase, ce aveau posibilitatea sa se roteasca astfel incat sa genereze un camp de forta ce le facea sa prinda viata. In momentul rotirii, prin centrul cristalelor incepea sa curga o energie colorata, ce urca pana sus. Cand aceasta energie ajungea in varf, incepeau sa se activeze chakrele.

Fantezie sau nu, mit sau realitate, legendara Atlantida reuseste sa incite. Ca a existat intr-adevar si ca a disparut in urma unui mare cutremur sau ca a de fapt a avut o disparitie lenta, in urma a trei cutremure…nimeni nu se poate ridica si afirma ca acesta sau altul este Adevarul.

Va ramane incontinuare o enigma in jurul careia se vor tese alte si alte teorii si povesti ce vor determina cercetarile sa continue. Daca ipoteza unei dimensiuni paralele s-ar adeveri, Atlantida se va lasa descoperita atunci cand va fi momentul.

 

Copyright © 2018 Lelia Madalina Iancu

Toate drepturile rezervate https://laportileatlantidei.wordpress.com si  https://www.facebook.com/Domerys0411-871759763013499

Toate drepturile de reproducere, integral sau partial, prin orice mijloace, inclusiv stocarea neautorizata in sisteme de cautare sunt rezervate. Reproducerea se poate face doar cu acordul scris al autorului, cu exceptia unor scurte pasaje care pot constitui obiectul recenziilor si prezentarilor.

Reclame

Un comentariu

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.